AJÁNLATKÉRÉS

Fővárosi Szabó Ervin könyvtár – Wenckheim Palota

Helyszín: Budapest, Józsefváros (VIII. kerület)
Maximum létszám: Kisbálterem 60 fő, Nagybálterem 90 fő
Javasolt felszolgálási mód: Büféasztalos vacsora, Összetett díszétkezés, Gálavacsora
Javasolt installációk: Waldorf Art, Waldorf Glass
Polgári szertartás: Fogadóterem, Átrium
Parkolás: környéken

A Nemzeti Múzeum háta mögötti palota negyedben található a Wenckheim Palota, melyben a Szabó Ervin könyvtár üzemel.
A neobarokk és neoreneszánsz stílusban épült palota a mai napig az egyik legszebb a negyedben. A könyvtár az épület adottságait hamar kinőtte, így 3 évnyi átépítés során megnőtt az alapterület és az olvasói férőhelyek száma is. A könyvtár állomány pedig úgy került elhelyezésre, hogy a palota dísztermei alkalmasak legyenek rendezvények lebonyolítására is.
Az épületen belül a rendezvénytér az emeleten található, ahol a Fogadó terem, Arany szalon, Ezüst Szalon, Kisbálterem, Nagybálterem és a Tükörfolyosó helyiségek állnak rendelkezésre.
A dísztermeket a Szabó Ervin tér felől, a kovácsoltvas díszkapun keresztül lehet megközelíteni, melynek motívumai előrevetítik az épületbelső gazdag kialakítását. Az előcsarnokból a Császárlépcsőn jutunk fel az emeleti termekbe, ahol az előtérből a Fogadó terembe érkezünk - ovális alakzatú, tágas helyiség tárul elénk, a bejárat mellett kétoldalt elhelyezkedő kandallókkal.
 
A Császárlépcsőről balra nyílik a Kis bálterem, amit egy üvegajtó választ el a Nagy bálteremtől, melyek kiválóan alkalmasak az esküvői vacsora számára. A hatalmas méreteket és a díszítettséget a Tükörfolyó grandiózus tükrei fokozzák. Maximum 90 fős esküvők számára ajánljuk.
 Fővárosi Szabó Ervin könyvtár – Wenckheim Palota képgaléria: