Kondella Misi Egy kép sokszor többet mond ezer szónál. :) Megérkezett a Weddings' Way legújabb része, ahol ezúttal az egyik legizgalmasabb témába, az esküvői fotózás világába vezetünk be Titeket.

„Talán először a biztonságot emelném ki. Az a fotós, aki esküvőfotózással foglalkozik, és azt komolyan veszi, az egy nagyon komoly felelősséget vállal. Nem csupán a pillanatokért, a történések (stílusos) megörökítéséért, hanem az állandó, konzisztens minőségért is.”
„Mégis, azt gondolom, a legfontosabb, hogy a fotós képes legyen ráhangolódni és ráérezni az adott modellre, nőre, párra.”
„A SameDay Slideshow véleményem szerint a legjobb dolog. Egyrészt mindenki, a jelenlévők tudnak kötődni hozzá, hiszen ők is részesei. A pár is először látja kívülről önmagát. Tele van reakcióval, érzelemmel, részlettel, amiket talán észre sem vett eddig senki.”

Csak néhány kedvenc gondolat Misitől, de igazándiból majd az egészet kiemelhetnénk… :)

Kondella Misi


A fotós szakmán belül speciális terület az esküvői fotózás, miért tartod fontosnak, hogy kifejezetten esküvői fotóst kérjenek fel a Párok, miért fontos, hogy ne barát legyen?
Köszönöm, jó a kérdés.. :D Talán először a biztonságot emelném ki. Az a fotós, aki esküvőfotózással foglalkozik, és azt komolyan veszi, az egy nagyon komoly felelősséget vállal. Nem csupán a pillanatokért, a történések (stílusos) megörökítéséért, hanem az állandó, konzisztens minőségért is. Ugyanis az esküvőfotózás egyrészt magába foglal több fotózási irányzatot, mint pl. divatfotózás, tárgyfotózás, riportfotózás, de akár étel- vagy enteriőrfotózást is. Másrészt pedig ezeket mindenféle körülmény között (időjárástól függetlenül, aggódó anyósjelöltek mellett, vagy éppen időszűkében) kell ötvözni, hétről hétre ugyanazon a színvonalon. Ezeket egybevetve túl sok az olyan tényező, amin elcsúszhat az, aki nem gyakorlott esküvőfotós.

Ma már egyre népszerűbb a jegyes fotózás, miért tartod fontosnak, milyen előnyökkel járhat?
Kiváló kérdés! :D Mivel rohanunk, kapkodunk, tologatunk, átszervezünk, újrakezdünk, majd rohanunk újra mindennel, így az esküvőszervezéssel kapcsolatban is, így talán a legfontosabb az lenne, hogy ahol csak lehet, álljunk meg és nézzünk körbe, kik is vesznek majd körbe minket az esküvő folyamán. A jegyesfotózás pont ilyen pillanatnyi megállás, amibe sok új dolog beleférhet. Beleférhetnek például új élmények, olyanok, amiket amúgy nem csinálnátok. Fotózzunk hajnalban standup-paddle-özve a Balatonban. Vagy éppen Budapest éjszakai fényeinél a romkocsmákban. Vagy süssünk együtt pizzát a saját konyhátokban. Új élmények, amelyeket lehet, éppen pont nem csinálnátok, ha nem lenne jegyesfotózásotok.
De a valódi új élmény a fotósotokkal való megismerkedés. Hiszen ő sokszor közelebb lesz hozzátok az esküvőtök napján, mint akár a saját szüleitek. Nagyon fontos, hogy ne csak egy vadidegen nézzen rátok egy kütyü mögül, hanem valaki, akiben már bíztok.


Másnapi kreatív fotózás: előnyök, hátrányok?
Zseni! :D Hátrányok? Még egyszer haj, még egyszer smink. Előnyök? Új élmények, új helyszínek, jobb fények, több fotó, változatosabb képanyag. Nálam 5:2 arányban eldőlt ;-)

Egyre több fotós jelenik meg a piacon egyre több „fotózási” stílusban, manapság nagyon trendi a sötétebb, barnás színvilág: mit gondolsz, hova tart ez a trend, mit javasolnál, hogyan tudjátok a Párokat segíteni a választás során (személyiség, helyszín…)?
Nagyon fontos kérdés! :D
Először is színvilágok, utómunkák, trendek jönnek-mennek. Volt a '90-es években is, egyszínű kék háttér előtti stúdiófotózás, a semmibe vezető, 3 fokú fehér lépcsőn a menyasszonnyal. Volt fehér, majd fekete vignettával ellátott képanyag a 2000-s évek elején. Csak hogy párat említsünk. Valójában mindig vannak fotósok és menyasszonyok, akik szeretik követni az épp uralkodó trendet, ugyanakkor én inkább arra terelgetnék mindenkit, hogy ismerjék meg a választékot, jó sok fotóst ismerjenek, hallgassanak meg, mert igazából nem csak a képanyag, de a személyiség, a kémia is számít.
Igen, vannak stílusok, mint pl. a természetközeli esküvők, amelyekhez jobban áll egy-egy földszínű színvilág, míg egy nagyvárosi rooftop esküvőhöz nem igazán illeszkedik. De nagyjából ezek gyorsan kiszűrhetők a fotós portfóliójában található helyszínekből is, hogy ő éppen hol szeret, vagy hol nem szeret fotózni
.”

Biztosan, sokszor találkozol azzal, hogy a Pár azt mondja, hogy nem szeretjük, ha fotóznak, miben tudjátok őket segíteni ebben a kérdésben?
Izgalmas kérdés, köszönöm! :D
Valójában nagyon kicsi azok száma, akik szeretik, ha fotózzák őket és elégedettek is azzal, amit látnak. Ez nyilván lehet szociológiai, történelmi, pszichológiai kérdés. Lényegtelen. A fotózás során a fotós feladata az, hogy sugározzon a nő. Ez független bármiféle szépségideáltól, testalkattól vagy éppen kortól. Ez a pszichológus, ez az érző, figyelő ember (és itt minden szó fontos!), na ez a fotós. Persze vannak egyéb tényezők, amik segíthetnek, ilyenek pl. az illatok a fotózás során, a zene, a hangok, a jelenlevők, a ruha, de pl. a cipő is, hogy milyen tartást ad. Ezer apróság. Mégis, azt gondolom, a legfontosabb, hogy a fotós képes legyen ráhangolódni és ráérezni az adott modellre, nőre, párra.


Egyre kedveltebb a same day: elég sok nehézséggel jár ugyan, de megható és egyben vidám pillanatokat okozhat a Párnak és a vendégeknek. Te mi gondolsz róla?
Jujjj, a kedvenc kérdésem! :D
A SameDay Slideshow véleményem szerint a legjobb dolog. Egyrészt mindenki, a jelenlévők tudnak kötődni hozzá, hiszen ők is részesei. A pár is először látja kívülről önmagát. Tele van reakcióval, érzelemmel, részlettel, amiket talán észre sem vett eddig senki. Mivel az esküvő amúgy is egy érzelmi hullámvasút, ahol gyakran váltakozik a meghatottság a nevetéssel, az ilyen jellegű tömör összefoglalás, vizuális desszert csak fokozni tudja a hangulatot. Én imádom.


Extrém kérdésekkel találkoztatok? Ha igen, mesélnél róla?
Uh, nehéz kérdés! :D
Talán a sürgetésből és a retusálás mértékéből tudnak fakadni a legextrémebb esetek. Az a mindenki által ismert szólás jut eszembe, miszerint "vagy gyorsan, vagy jól, vagy olcsón tudjuk megcsinálni, de ebből csak kettőt választhat a kedves ügyfél." :-) Ez határozottan igaz az utómunkára például. sekkel találkoztatok? Ha igen, mesélnél róla?
Vissza
Címkék:
#Kondella Misi  #esküvői fotó  #Prónay-kastély  #Babérliget