Interjú - Eventech Solutions „A látványt egyre jobban igénylik a megrendelők. Ez köszönhető az egyre látványosabb színpadi produkcióknak, fesztiváloknak, jól felszerelt klubboknak, ahol a párok együtt vagy külön-külön felnőttek vagy akár ahol találkoztak :)”
„… a dekorral szinte kezén fogva járnak a fények. Nappal természetesen nagyon jól mutat a dekor, de sötétben mindenképp igényli a megvilágítást.”

Csak néhány mondat, amit kiemelnénk Dáviddal készített interjúnkból, hiszen tökéletesen összefoglalja, hogy miért is van olyan nagy jelentősége a fénytechnikának. :)

Eventech Solutions
Balázs Dávid - Tulajdonos


Hogy látod az elmúlt évek során, mennyire nyitottak a Párok, mennyire tartják fontosnak a fénytechnikát? Látsz-e ebben fejlődést?

„Azt gondolom, hogy fejlődés mindenképp látható, hiszen ezelőtt -5-10 évvel, 6-8 lámpával vonultunk fel egy-egy esküvőre, manapság már ennek a duplája a minimum.
A látványt egyre jobban igénylik a megrendelők. Ez köszönhető az egyre látványosabb színpadi produkcióknak, fesztiváloknak, jól felszerelt klubboknak, ahol a párok együtt vagy külön-külön felnőttek vagy akár ahol találkoztak :)
Ami miatt még egy hatalmas ugrás történt, az a fotózás, cinematográfia és a dekoráció egyre igényesebb, nagyobb és egyre sokrétűbb jelenléte.
Erről igazán hitelesen ők tudnának beszélni, de mi is érzékeljük, hogy mennyire boldogok a fotósok/videósok, hogy ha egy jól bevilágított táncteret kapnak és egy dekor fényekkel kiemelt, jól határolt teremben tudnak mozgó vagy állóképeket készíteni.”

Milyen pluszt tud nyújtani a fénytechnika a helyszín és a dekoráció szempontjából/számára?

„Mint már említettem, a dekorral szinte kezén fogva járnak a fények. Nappal természetesen nagyon jól mutat a dekor, de sötétben mindenképp igényli a megvilágítást.
 A helyszíneket is elképesztően fel tudja dobni néhány dekorfény/surlófény. Ha pedig a budget engedi, akkor nagyjából a képzelet szabhat határt.
Mert nem csak a már-már alapnak számító dekorfénnyel lehet díszíteni egy termet vagy rendezvényt, hanem robotlámpákkal ábrákat lőni az épületek külső vagy belső falaira, növényeket (fák, bokrok) megvilágítani.
Projectorral szinte bármilyen álló- vagy mozgó képet tudunk vetíteni kül- és beltéren egyaránt.  Ezekkel a megoldásokkal igazán látványos és maradandót lehet alkotni.”

Milyen különleges kérésekkel keresnek meg a Párok?

„Nagyon ritka volt az, hogy a párok a fent említett dolgokból már alapból kértek például a robotlámpás vagy projektoros világítást. Így ez az én/mi 'feladatunk' és a remek végeredményért az érdekünk is, hogy   ajánljuk ezeket az opciókat.
A dekorfény/surlófény úgy érzem már átment a köztudatba, köszönhetően a szakma más területeinek is. De a kicsit különlegesebb megoldások, még nem igazán elterjedtek.
De nagyon szeretjük, ha valami új és izgalmas dolog merül fel.”

Milyen trendeket tudsz említeni a Ti szakmátokban?

„Lehet, velem van a baj, de nem érzek trendeket. Trendeket szerintem inkább a dekor, catering (a teljesség igénye nélkül) követ, mi pedig azokat megvilágítjuk, kiemeljük.
Ami talán trendszerű lehet, azok a színek választása. De ez is azt gondolom dekoráció függő. Legalábbis mi ügyelünk rá, hogy ez a két terület passzoljon egymáshoz.
De a színeket a párok is eldönthetik, hogy miben szeretnének ünnepelni az est nagy részében. A bulinál már általában szabadkezet kapunk és már csak a technikus képzelet, kreativitása szabhat határt.”
Vissza
Címkék:
#esküvői dj  #Eventech Solutions  #fénytechnika  #esküvői dekoráció  #Füvészkert  #esküvőhelyszín