Interjú - Love DIY Wedding Decor Az Esküvő egyik legizgalmasabb része a dekoráció megtervezése. A klasszikusabb stílustól kezdve a vintage dekoráción át, egészen az extrém megoldásokig, ma már szinte bármi megvalósítható a profi szolgáltatóknak köszönhetően. Kiemeli a helyszín szépségeit és harmóniát teremt. Tematikus és koncepcionális esküvők során különösen kulcsszerepet kap, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen, így igazán személyessé, egyedivé varázsolhatjátok Esküvőtöket.  

Love DIY Wedding Decor – nem véletlenül esett erre a névre Ági választása, hiszen számos kiváló ötlettel tud segíteni, hogy bele tudjatok csempészni a dekorációba néhány saját készítésű elemet is. Mindemellett, tekintettel, hogy az Esküvőjük kapcsán csöppent Ő is ebbe a szakmába, annak érdekében, hogy a Nagy Nap minden pillanatát kiélvezhessétek és valóban olyan dekorációtok legyen, amit megálmodtatok, saját példáján is láthatta, miért olyan fontos, hogy szakembereket bízzatok meg ezzel a különleges feladattal.

Love DIY Wedding Decor
Marjai Ági – Tulajdonos

Hogy változnak a trendek, mi várható a jövőben, mik a jellemző tematikák?
Tavaly már kicsit bátrabb színeket (mustár, bordó, kék, sötétzöld) használhattunk a bejövő új trendek hatására, de idén szerencsére továbbra is népszerűek lesznek a száraz,- és élővirág kombinációk, a minimalista / letisztult vonalak mellett. Eddig újdonságnak számító részletek pl. óriás ballonok, világító neonfeliratok szintén nagyon sok esküvőn megjelennek majd.

Idén az év színe a kobaltkék lesz. Mit gondolsz, ez visszaköszön az esküvői dekorációban? Ha nem, akkor milyen színek lesznek jellemzőek?
Én örülök az erősebb színek “előretörésének” a klasszikus púder színek után, öröm lesz végre pl. sötétkéket használni. Idén már szerencsére volt lehetőségem szürkés színekkel kombinálva használni ezeket az árnyalatokat és 2020-ban szerintem sok bátor színkombinációt láthatunk majd esküvői dekorációban is.”

Egyre közkedveltebb a természetes dekoráció - sok zöldnövény, fűszernövény használata, mezei virág, száraz virág -, hogy látod, ez a jövőben is teret hódít? Várható-e jellemző virágfajta?
Nálunk a legnépszerűbb virágok tavaly a rózsafélék és dáliák voltak, de örömmel látom pl. a kedvenc virágom, a protea itthoni előtérbe kerülését, mellette több csak “greenery” esküvőnk volt, ami szerintem továbbra is népszerű lesz, az öko és újrahasznosítás jegyében, akár az esküvői dekorációban megvalósítva (kevesebb vágott virág, kevesebb hulladék).

Mennyire mernek a Párok merész és/vagy erős színeket használni?
Szerencsére nálunk mernek, mivel sokszor szabad kezet kapunk, sikerül a párhoz abszolút passzoló színeket használva, akár merészebb stílusú dekorációt alkotnunk.”

Mennyire játszik szerepet nálad a szezonalítás? Mennyire tudod terelni a Párokat a szezonális virágok felé?
„Nyilván az árak is befolyásolják a kérdést, mivel a szezonális virágok könnyebben beszerezhetők az adott időszakokban, de szerencsére hallgatnak rám a párok és bíznak az ízlésemben minden tekintetben.”

Mi a különbség a dekoratőr és a virágkötő között?
Két külön szakma, de a kettő összhangja a legfontosabb, ha teljeskörű esküvői dekorációs szolgáltatást szeretnénk nyújtani. Az általunk dekorált esküvőkön mindig arra törekszünk, hogy passzoljanak egymáshoz a dekoráció részletei, a papírkellékek, a felhasznált anyagok illetve a virágok és csokrok. Éppen ezért szerintem csak akkor lesz minden részletében tökéletes egy esküvő, ha ezek egy kézben, egy csapat által kerülnek kivitelezésre.”

Miért bízzuk a dekorációt egy profi szolgáltatóra?
Mielőtt elkezdtem dekorálni, a saját esküvőnkön gyakoroltam :) blogot írtam, mint menyasszony, ahol rengeteg oldalt és inspirációt gyűjtöttem össze, DIY ötleteket és olyan részleteket, amelyeket előtte nekem senki nem tudott így összerakni egyben. Arra buzdítok sokszor én is, hogy vannak egy esküvőn olyan részletek, amelyeket a menyasszony vagy a pár saját maga is meg tud valósítani, pl. köszönőajándékok, de sajnos a saját példámon is láttam, hogy az esküvő napján a menyasszony nem ér rá arra, hogy egész nap dekoráljon, sőt általában nem is tudja, a neki tetsző stílusok közül, hogy mi-mivel-hogyan passzolna legjobban. Ezért fontos, hogy olyan szakemberekkel vegyük körül magunkat, akik az igényeink és álmaink a tudják szabni az esküvőnket, hogy a párok kiélvezhessék annak minden pillanatát.”


Fotó: Pinewood Weddings
Fotó: Pinewood Weddings


Vissza