DJ mSound A zeneválasztás során nem túlzás mondani, minden Párnál felmerül néhány tipikus és kiemelten fontos kérdés: Zenekar vagy DJ? Esetleg mindkettő? Jellemző még a klasszikus lakodalmas zene? Mire kell figyelni egy nemzetközi esküvőn? Mennyire kell előre egyeztetni a repertoárt?  

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ, melyeknél a másik oldalt Paál Marci, a 2019-es év Hungarian Weddig Award - Együttműködés díja - DJ kategóriájában győztes  lemezlovasa képviseli.

DJ mSound - Paál Márton


Sokak számára kérdés, hogy hogyan induljon el, zenekar vagy Dj, mindkettőnek meg van maga szépsége.  Te mit javasolnál, lehet, ezt a két területet „vegyíteni”?
„Véleményem szerint ez elsősorban anyagi kérdés. Egy profi zenekar, akik tényleg kiváló zenészekből és énekesekből állnak árszínvonalban is a felső kategóriát képviselik, de ez nem is meglepő, hiszen sok tagot és nagy apparátust kell fenntartani. Ezek a zenekarok általában arra is fel vannak készülve, hogy lemezlovast is visznek magukkal, vagy akár az egyik tag maga vállalja ezt a feladatot. Tehát szerintem ez már egy olyan terület, amire meg van a jó recept. Mivel nincs sok olyan zenekar, melyek tényleg minden tekintetben felső kategóriába tartoznak a kérdés csak az, hogy van-e szabad időpontjuk a keresett dátumon.
Azok a területek, amelyeken mi zenekarokkal együtt szoktunk dolgozni, leginkább a technikai vonal. Vagy azért, mert nincs saját, az adott rendezvény méreteinek megfelelő technikájuk, vagy, mert olyan megoldásra vágyik a megrendelő, mely nem az Ő profiljuk.
Mint Dj, jellemzően úgy szoktunk zenekarokkal együtt dolgozni, hogy megrendelik a mi szolgáltatásunkat komplett technikával együtt, de lesz az estének egy vendég fellépője, aki akár meglepetésként is fél-másfél órás blokkot hoz és az este folyamán valahova beilleszti a szervező. Ezek nagyon jól működnek, mindig hozzá tesznek a bulihoz.”


Azokon az esküvőkön, ahol részt veszünk, egyre kevésbe van jelen a hagyományos/lakodalmas zene, ahogy Te sem ezt képviseled. Természetesen, tudjuk, hogy van olyan része az esküvőnek, ahol ez elhagyhatatlan – pl. menyasszony /menyecske tánc -, erre az esetre Ti mit javasolsz a Pároknak?
„Ez nagyon változó. Van, akit a hideg ráz a mulatós zenétől, nekem az első helyre van programozva a Dankó rádió az autóban. Egy esküvő, mindig olyan legyen, amilyet a pár szeretne. Ne olyan, amit a rokonok, a szülők, vagy a haverok. Nyilván, ha mindenki mulatóst akar hallgatni, akkor azt szoktam nekik javasolni, hogy igyanak meg két pálinkát aztán már úgyis teljesen mindegy, hogy mi szól, viszont nagy lesz a buli. Ami nagyon fontos, hogy a vendégeket tájékoztassák előre, akár a meghívóban, vagy a weboldalukon arról, milyen zenei stílust képzeltek el, mert akkor nem éri őket meglepetés, ha Gipsy Kings fog szólni a menyasszonytánc alatt.”

Egyre jellemzőbbek a nemzetközi esküvők, mire érdemes odafigyelni?
„Szerintem arra, hogy mindenki jól érezze magát és ne húzzon el egyik irányba sem a buli. Legyen kiegyensúlyozott.”

Egy nagyobb létszámú esküvő során különböző igényekkel találkozhattok. Mennyire egyeztetitek előre a repertoárt (black list-re, mint olyan :)) a Párral?
„Minden esetben egyeztetünk, elég pontosan fel szoktam mérni az igényeket, de úgyis a rendezvény napján fog eldőlni, hogy mi az, amire igazán táncolnak az emberek. Ez sokszor köszönőviszonyban sincs azzal, amit a megrendelő eredetileg kért.”

Extrém kérdésekkel találkoztál? Ha igen, mesélnél róla?
„Alapvetően sokféle “extrém” kérés szokott előfordulni. Két irány van, az egyik a zenei. Itt, ha nagyon nem passzolunk, akkor ajánlok kollégát a csapatból, mert az a cél, hogy egy jó buli legyen, amit mindenki élvez. A másik vonal, pedig amikor valami tematikus rendezvény van, akkor bizony mi is be szoktunk öltözni.:)  Ezeket nagyon szeretnem. Legyen belőle sok!”

Vissza
Címkék:
#esküvői dj  #esküvői zene  #DJ mSound  #fénytechnika  #Babérliget