Esküvői Catering Kisokos

Mit jelent a kitelepült vendéglátás?
Kitelepült vendéglátás esetén fel kell építenünk egy teljes konyhát az adott helyszínre, biztosítva a szakmai hátteret, egészségügyi- és jogszabályi előírások betartásával. Mindenképpen meg kell értenünk az étterem és a kitelepült catering közötti különbségeket, melyek a következők: eszköz háttér, helyszíni adottság, személyzeti háttér.
Ez egyben egy kihívás is, hisz olyan helyen kell minőségi cateringet biztosítanunk, mely nem ezt a célt szolgálja elsődlegesen – így például egy réten is olyan minőséget kell biztosítanunk, mint akár egy étteremben. Szóval a kitelepült vendéglátás egy összetett, komplex tevékenység – fontos a minden részletre kiterjedő tervezés. Ebben az esetben nincs az, hogy leugrom a raktárba eszközért, ha elfogyott.

Ha nem helyben készül az étel, akkor kihűlt étel kerül majd az asztalra?
Kitelepült vendéglátás esetén is ugyanúgy frissen, aznap készülnek el az ételek és frissen kerülnek ki az asztalra, hiszen a befejező műveleteket a hinterlandban hajtja végre a séf, az esküvő helyszínén. Ahhoz, hogy a legjobb minőséget tudjuk biztosítani, különböző konyhatechnológiai eljárásokat alkalmazunk – legyen szó akár szuvidolásról, konfitálásról, vákumozásról. Mindenre gondolnunk kell, így mobil konyhai eszközökkel is készülünk a helyszínre – például grill lap, sütők, fritőzök.

Hogyan van megoldva a hűtés?
Saját hűtő autókkal érkezünk a helyszínre, melyek az esküvő időtartama alatt rendelkezésre állnak. A Párok részéről gyakran felmerülő kérdés ennek kapcsán, hogy tudunk-e segíteni a menyasszonyi – és kísérő torták hűtésében; erre a válasz természetesen igen -  de ezt minden esetben egy előre egyeztetett időponttól tudjuk biztosítani, hiszen addig a vacsora egyes tételeinek hűtésére szolgál.
Nem szeretnék welcome csomagot választani, mert mindjárt érkezik a többfogásos vacsora…
Mi mindenképpen ajánljuk a welcome csomagot, hiszen elegáns és biztosít a vendégszeretetről, illetve lefoglalja a vendégeket a köszöntés idejére. Továbbá az sem utolsó szempont, hogy messziről jövő vendégeinkre is gondolnunk kell, akik meglehet, hogy több órája úton vannak az esküvő helyszínére.

Melyik felszolgálási módot válasszam?
Mielőtt döntenétek a felszolgálási módról, érdemes egyéb dolgokat is feltérképezni – helyszín távolsága, helyszín stílusa, helyszín adottságai, valamint catering-hinterland lehetőségei. Értékesítő kolléganőink minden esetben személyre szabottan javasolnak felszolgálási módot ezek tükrében is.

Mi is az a hinterland?
A catering cég számára a rendezvényhez szükséges előkészítő és bonyolító háttérterület, mely egy olyan helyiség, ahol a különböző eszközöket tároljuk és ahol az ételek befejező műveletei és tálalása is történik – azaz minden olyan folyamat, mely a vendégek kiszolgálásához szükséges.

Ha a büféasztalt választom, nem lesz folyamatos sorban állás?
Sokak által feltett kérdés, mely félelmet kelthet – de nem kell megijedni, hiszen minden esetben a létszámhoz megfelelő méretű vagy mennyiségű svédasztallal készülünk. A melegítőket folyamatosan töltjük, így a túl sok chafing sem jobb, hiszen minden ételnek bírnia kell a 3 órás időtartamot, amíg fenn van a büféasztalon – így a túl sok melegítő és megkezdett étel a minőség rovására mehet.
„Büféasztalos vacsorát szeretnénk, és a család kedvence a rántott hús, így mindenképpen kérnénk azt is!
A rántott ételeken található bunda a lecsapódott pára miatt megpuhul és ki is szárad, így ezeket ételeket egyáltalán nem javaslunk büféasztalos vacsora esetén, hiszen ezek frissen, azonnali fogyasztásra készülnek és csak abban az esetben tudjuk biztosítani a megfelelő minőséget.

Egy büféasztalos étkezés mennyi ideig tart?
Az előírásoknak megfelelően maximum három órán át tarthatunk kinn minden ételt a büféasztalon. Így ha például 6 órakor kezdődik a vacsora, akkor a vendégek 9-ig szemezgethetnek a különböző fogásokból.

Az esküvő napján a felszolgálókon kívül lesz ott valaki a Waldorftól?
Természetesen igen – már a helyszínbejárás alkalmával bemutatjuk a Pároknak azt a bankett vezetőt, aki az esküvőt fogja lebonyolítani – ő tartja a kapcsolatot a szolgáltatókkal és az esküvő napján is végig ott tartózkodik.

Ha szeretnék módosítani az menüsoron, hogyan módosul az ár?
Ez nagyban függ attól, hogy milyen tételeket szeretnénk cserélni/hozzáadni a menüsorhoz. Ezek függvényében módosul az ár, melyet egyedileg kalkulálunk.

Van-e egyéb szolgáltatás az menüsoron és italcsomagon kívül?
Lehetőség van többféle installáció közül választani, melyekről bővebben a Catering menüpont Installációk résznél olvashattok.

Mit tartalmaz a menüajánlat az ételeken kívül?
Az ár tartalmazza továbbá a díszterítést, így az evőeszközöket, különböző poharakat, mécsessel megvilágított pausz menühengert, fehér textilabroszt és textilhatású szalvétát, valamint só- és borsszórót.

Mikor kell megadni a pontos vendéglétszámot?
A pontos létszámot 7 munkanappal az esküvő előtt kell megadni részünkre, felnőttek, gyermekek (12 éves korig), bébik (3 éves korig) és szolgáltatók megjelölésével.